Partners

Liga van de Roemeense Studenten in het buitenland

Liga Studenţilor Români din Străinătate(LSRS)

Deze studentenorganisatie maakt nieuwe Roemeense studenten wegwijs in de Nederlandse maatschappij en assisteert de nieuwe student bij het vinden van stageplaatsen, waarbij de voorkeur uitgaat naar Nederlandse bedrijven die reeds in Roemenië zijn gevestigd. Het is een professionele en actieve organisatie die tal van activiteiten organiseren. 
De DRN ondersteunt deze toekomstige high potentials omdat het bedrijfsleven daar behoefte aan heeft en stimuleert daarmee ook (indirect)de samenwerking universiteiten en bedrijfsleven. 
De LSRS is een wereldwijd actief en hebben een aparte Nederlandse organisatie. 

Contactgegevens

Vice – coördinator 
Lorena Lazar 
E: lorena.lazar@nl.lsrs.ro 
T: +31 6 1977 6927 
W: www.olanda.blogs.lsrs.ro  

DMBC – Dutch Moldovan Business Council

De Dutch Moldovan Business Council is een platform voor bedrijven uit Moldavië en Nederland met als doel de zakelijke relaties tussen bedrijven uit beide landen te versterken. De DMBC – opgericht in 2013 – is een onafhankelijk en non-profitorganisatie. De doelen van de Business Council kunnen als volgt worden gedefinieerd:aanbieden van zakelijke dienstverlening aan bedrijven,promotor van handel en investeringen in Moldavië,intensief samenwerken met Nederlandse en Moldavische autoriteiten en het organiseren van handelsmissies en bezoekprogramma’s.

Contactgegevens

Dutch Moldovan Business Council –
Dirk Terwel(voorzitter)
Donker Curtiusstraat 7-402
1051JL Amsterdam
Tel: +31 (0)20 686 91 73
E-mail: info@dmbc.nl
www.dmbc.nl

Dutch Businessclub Cluj

De Dutch Businessclub Cluj is opgericht in 2004 als informeel communicatieplatform. De vereniging bestaat uit Nederlandse eigenaren en managers van bedrijven die (mede) gevestigd zijn in de regio Cluj in Roemenië en de stad Cjul-Napoca frequent bezoeken.

Contactgegevens

Voorzitter Kees Oosting
E-mail: keesoosting@csiweb.nl
Secretaris/Penningmeester Tino Appels
E-mail: tino.appels@riwo.nl
www.dutchbusinessclubcluj.nl

Romanian Netherlands Water Partnership

Het Netherlands Water Partnership (NWP) is een publiek-private netwerkorganisatie die opereert als onafhankelijk coördinatie- en informatiepunt voor de Nederlandse watersector. In 2008 is de aparte organisatie RNWP opgericht die zich focust op de watersector in Roemenië. Deelnemers van het NWP zijn overheden, kennisinstellingen, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Het NWP faciliteert innovaties in delta- en watertechnologie, organiseert marktbewerking, handelsmissies en beurzen, zorgt voor het uitwisselen van informatie en nieuws en voert, samen met de EVD, het programma Partners voor Water uit.

Contactgegevens

Project officer Programme Partners for Water,
RVO Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Tel: +31 (0) 70 7788977
Johan Oost
E-mail: j.oost@nwp.nl

Bezoekadres:
Bezuidenhoutseweg 2,
2594 AV Den Haag

www.nwp.nl

Netherlands-Romanian Chamber of Commerce, Industry and Argiculture

De NRCC is opgericht in 2005 en heeft als missie om de Nederlands-Roemeense handel en investeringen te vergroten. Hierbij verdedigt de NRCC de belangen van de aangesloten ondernemers.

Contactgegevens

Mrs.Ioana Rafiroiu
E-mail: ioana.rafiroiu@nrcc.ro
Website: www.nrcc.ro