BRADER

brader-header

Schweinemast Brader is in 2006 opgericht. De naam Brader is ontstaan uit de namen Braks en Derksen. De Brader is opgericht om restbiggen af te mesten die afkomstig zijn van ons vermeerderingsbedrijf in Großmuhlingen. Sinds 2013 worden er door de Brader ook biggen verhandeld in Duitsland en Roemenie.

Contactgegevens

Bra-der GmbH
An der Ölmuhle 1
39221 Großmühlingen
Website: www.bra-der.com

De laatste jaren heeft de Brader zich gespecialiseerd in de afzet van biggen naar voornamelijk Roemenië. De biggen die afgezet worden, worden hoofdzakelijk geproduceerd door de eigen vermeerderingsbedrijven in Nederland(4) en Duitsland(3).

In Roemenie handelt men onder de naam Ferma de Porce Jilavele Srl en is men gevestigd in Jilavele(Judet Ialomita, ten noordoosten van Boekarest). Deze locatie is in begin 2016 aangekocht door Ronnie Braks en Heinz Derksen. Het bedrijf beschikt na verbouwing over 2880 zeugenplaatsen en 15.000 vleesvarkens plaatsen. De vleesvarkens zullen in de komende jaren plaats gaan maken voor zeugen plaatsen. Het doel is om er in het totaal 8000 zeugen te gaan houden. Als het bedrijf klaar is zal er eigen aanfok van zeugen zijn. Tevens zal er eigen transport zijn om de biggen naar de klanten te vervoeren. Het bedrijf zal volkomen ziektevrij (SPF) opgestart worden.